Прикупљено 40 јединица

0
334
blank

Црвени крст Пећинци у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организовао је јуче две акције добровољног давања крви, у Шимановцима и Пећинцима.

На акцији у Шимановцима, која је одржана у просторијама Месне заједнице, крв је понудило 18 давалаца. Њих 17 је успешно дало крв, док је један давалац одбијен из медицинских разлога, а међу давацима су биле и две припаднице лепшег пола.

Акција у Пећинцима је одржана у просторијама Културног центра. Пријавило се 25 давалаца међу којима осам жена. Крв је успешно дало 23 давалаца, док је двоје одбијено из медицинских разлога.

Укупно је прикупљено 40 јединица крви, а секретар пећиначког Црвеног крста Гордана Коњевић каже да су задовољни одзивом, с обзиром да су акције трајале по три сата што је релативно кратко.

„Захвални смо на подршци Културном центру Пећинци и Месној заједници Шимановци који су нам уступили просторије, а свакако морам да истакнем нашег волонтера из Шимановаца Михајла Масникосу који је активним учешћем у организовању акције у Шимановцима дао значајан допринос њеној успешности“ – изјавила је Коњевић

pecinci.org