Помоћ за 21 избегличку породицу

0
157
blank

Јуче је завршена подела хуманитарне помоћи социјално угроженим породицама избеглих и интерно расељених лица са боравиштем на територији општине Пећинци, у виду прехрамбених пакета и једнократне новчане помоћи. Кориснике из Шимановаца, који су испунили услове конкурса, јуче су обишле начелница Одељења за друштвене делатности општине Пећинци Снежана Гагић и општински повереник за избеглице Мирјана Деврња и том приликом им уручиле пакете помоћи.

Према речима начелнице Снежане Гагић, Комисија за избор корисника за доделу једнократне новчане помоћи и хумантарних пакета хране донела је одлуку да је 21 лице испунило услове конкурса, а помоћ је претходних дана уручена на кућне адресе.

„Прехрамбене пакете и једнократну новчану помоћ у износу од 15 хиљада динара донирао је Комесаријат за избеглице Републике Србије, а ми смо реализовали ту помоћ на терену, јер се пећиначка локална самоуправа пре свега труди да помоћ стигне до сваког корисника. Углавном су у питању старија лица и лица слабијег материјалног стања која тешко могу доћи у Пећинце што им представља и додатан трошак, па смо им као и сваке године помоћ доставили на кућне адресе, а то је свакако и прилика да поразговарамо са њима и чујемо са каквим се проблемима сусрећу“ – изјавила је Гагић.

Трочлана породица Драгице Дујановић, која тренутно борави на Новом насељу у Шимановцима, избегла је из Дарувара.

„Доста нам значи ова помоћ и веома смо захвални, јер све што се добије добро дође“ – рекла је Драгица.

Извор: pecinci.org