Пери оплате

0
141
blank

Компанија „Пери оплате‟ на српском тржишту је од 2002. године, у индустријској зони у Шимановцима послује већ шест година, а део је немачке компаније „Peru Gmbh‟ која има пола века дугу традицију у производњи, продаји и изнајмљивању система оплата и скела за грађевинску индустрију и која тренутно послује у преко 70 земаља света на свим континентима, са годишњим приходом од милијарду и 400 милиона евра.

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић посетио је недавно ову компанију и у разговору са директором Милетом Бојанићем упознао се са развојним плановима компаније.

„Тренутно послујемо у објекту од скоро 3.000 квадратних метара, али како се опрема са којом радимо углавном складишти на отвореном, тренутни простор на којем радимо је преко два хектара. Међутим, тренутно су у току радови на проширењу капацитета на парцели коју смо откупили од Општине Пећинци, чиме ћемо наш укупни капацитет проширити на скоро пет хектара простора. Српско грађевинарство је у експанзији, а наш промет се у последње три године увећао за три до четири пута, преко свих прогноза и очекивања. Из центра у општини Пећинци покривамо Србију, Републику Српску, Црну Гору и Македонију и лидери смо на тржишту, а нашим оплатама су грађени објекти попут Авалског торња, моста код Бешке и обилазнице око Београда. Упошљавамо стотинак радника и трудимо се да упошљавамо локалну радну снагу. Недавно смо упослили двадесетак младих људи из пећиначке општине. Трудимо се да радницима обезбедимо и добре услове за рад и безбедност на раду, као и стручно усавршавање у нашим погонима у Немачкој и Пољској. Намера нам је да створимо базу младих добро обучених људи за будућност‟ – изјавио је Бојанић.

Након обиласка погона компаније, председник Трбовић је изјавио да му је драго што једна велика компанија попут Перија проширује капацитете, али и што стратешки приступа стварању квалитетне радне снаге.

„Нама као локалној самоуправи је циљ да младе задржимо у нашој општини, а компаније које стратешки размишљају и пружају прилику младима да се остваре у послу и да овде стварају своју будућност у томе нам помажу. Основни разлог што смо међу првима у Србији увели дуално образовање у пећиначкој техничкој школи био је да младе људе школујемо за потребе компанија које послују у нашој општини и да им омогућимо да одмах по завршетку школовања пронађу запослење овде где су рођени. У општини Пећинци у овом тренутку не постоји проблем незапослености и у позицији смо да стратешки размишљамо о упошљавању генерација које се у тренутно школују. Стога нам је драго што постоје компаније које размишљају на сличан начин‟ – рекао је Трбовић.

Извор: pecinci.org