Одлука о раду вртића

0
238
blank

Одлуком Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, због епидемије грипа, настава се обуставља у свим установама основног и средњег образовања и васпитања на територији АП Војводине, у периоду од 18. до 24. фебруара 2019. године.

Образовно-васпитни рад се наставља почев од понедељка 25, фебруара 2019. године, а одлука о начину надокнаде пропуштеног образовно-васпитног рада биће донета накнадно.

У складу са овом Одлуком, настава ће бити обустављена и у све три основне и у средњој школи на територији пећиначке општине, док ће у Предшколској установи „Влада Обрадовић Камени‟ радити само објекти са целодневним боравком деце у Пећинцима, Шимановцима, Дечу, Прхову, Ашањи, Обрежу и Сибачу, а полудневни боравци у Попинцима, Суботишту, Брестачу, Доњем Товарнику, Огару, Купинову, Карловчићу и Сремским Михаљевцима неће радити до 24. фебруара.

Сходно препоруци Министарства просвете, из Предшколске установе родитељима препоручују:

1. Да задрже дете у кућном окружењу сходно могућностима

2. Да дете које има кашаљ и секрецију из носа, односно симптоме почетка болести, не доводе у вртић до престанка симптома

3. Да поштују упутства и мере превенције Институт за јавно здравље Србије

Предшколска установа „Влада Обрадовић Камени‟ ће наставити да прати ситуацију са другим надлежним службама, све у циљу заштите здравља најмлађих на територији пећиначке општине.

Извор: pecinci.org