„Хајдук III“ победник Coca Cola Купа

0
307
blank

У оквиру велике акције „Дунав осигурање Спортске игре младих“ у Шимановцима је организован турнир у малом фудбалу „Coca Cola Куп“, који је окупио 12 екипа пионирског узраста.

– Част нам је што можемо да будемо организатори овако великог турнира . рекао је Александар Мандић, председник Савета месне заједнице Шимановци – Заиста је лепо видети оволико деце, која су се окупила у заједничкој жељи да се баве спортом, одн. фудбалом. Локална самоуправа, одн. месна заједница Шимановци и Фудбалски клуб Хајдук 1932 увек ће помагати овакве манифестације, где су у првом плану млади.

Међу гостима турнира био је и Синиша Ђокић, председник Спортског савеза „Развој спортова“.

– Занимљива спортска манифестација, где је акценат стављен на дружење. Привилегија је бити део једне приче, која има и међународни карактер. Врло је битно да је традиција организовања турнира у малом фудбалу у Шимановцима настављена и да се ускоро могу очекивати нове прилике за доказивање најмлађих играча, истакао је Ђокић.

Технички организатори турнира су били Ђорђе Билић, главни координатор „Цоца цола Купа“ за Срем и спортски радник из Пећинаца Светислав Штетић.

– Ово нам је пети овогодишњи турнир у Срему – каже Ђорђе Билић, главни координатор Цова цола Купа за Срем – До сада смо организовали дружења младих фудбалера у Руми, Старој Пазови, Сремској Митровици и Новим Карловцима. Победници ће учествовати на завршном, државном, турниру почетком августа на Ади Циганлији. Коначно, победник ће се пласирати за Првенство Европе, које ће бити у Сплиту, 15. августа.

На турниру је учествовало 12 екипа, пионирског узраста из Шимановаца, Пећинаца, Доњег Товарника, Купинова, Прогара и  Јарка.

– Након разигравања по групама, за полуфинале су се пласирали победници група – рапортира Светислав Штетић – Резултати: Доњи Срем И – Слобода И 3:0 и Хајдук 2032 ИИИ – Купиново 5:0. У финалу, Хајдук 1932 ИИИ – Доњи Срем И 6:1 и за треће место, Купиново – Слобода 1 4:0. Одигране су и две ревијалне утакмице:девојчице, које су играле под именом ФК Штеле, за ривале су имале пионире Хајдука 1932., које су победиле 2:1, док су са Доњим Сремом И играле 1:1.

srbijasport.net