0
816
blank

У вези са мерама заштите становништва од заразне болести COVID-19 током првомајских празника, Влада Републике Србије донела је одлуку да забрана кретања почне данас у 18.00 часова и траје до суботе 2. маја у 5.00 часова, док забрана кретања у суботу и недељу важи као и радним данима од 18.00 до 5.00 часова ујутру наредног дана.

У складу са одлуком Владе о забрани кретања, Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци донео је одлуку да продавнице робе широке потрошње и прехрамбених производа у суботу и недељу раде као и радним данима до 17.30 часова. Пијаце у Пећинцима и Шимановцима радиће у суботу до 12.00 часова.

Грађани старији од 65 година сутра ће моћи да изађу у шетњу два пута у трајању од по сат времена у било које доба дана, највише шест стотина метара од места становања. У суботу и недељу најстарији суграђани могу да изађу у шетњу једном под истим правилима, у периоду забране кретања од 18.00 часова до 5.00 часова ујутру.

У циљу смањивања социјалних контаката на минимум и даље је на снази забрана окупљања више од двоје људи на отвореном простору и ова мера ће бити строго контролисана од стране надлежних органа.

pecinci.org